Archief projecten
SGO in het nieuws
In 2012 stond SGO met een artikel in de regionale krant "Het Eilandennieuws".
Klik HIER om het krantenartikel te lezen
Facebook

Krimpfolie

Met krimpfolie verzekerd u uzelf van een prettig en veilig werkklimaat. Bij het gebruik van krimpfolie kan de wind-belasting op een steiger behoorlijk toenemen. Hier houden wij vooraf rekening mee bij Steigerwerk Goeree-Overflakkee. Met een aangepast verankerings patroon verzekeren wij u van een veilige werkplek. De folie is Uv-Gestabiliseerd en heeft over het algemeen een dikte van 300micron. Andere diktes zijn leverbaar. Na gebruik dient de folie als zijnde kunststof te worden afgevoerd.

Brandwerende krimpfolie

Het gebruik van brandvertragende krimpfolie (NVO) is een van de voorzorgsmiddelen die u bij een verhoogd brandgevaar kan nemen met betrekking op de veiligheid van werknemers en omstanders. Deze folie wordt vaak toegepast op de industrie, en op locaties waar veel sprake is van publiek. (evenementen, winkelcentra etc.)

Folie aanbrengen

De folie vormt zich moeiteloos om hoeken zoals randen van beton of steen. Scherpe randen kunnen beter afgeschermd worden. De steiger moet bovendien zo glad mogelijk worden afgeleverd. Krimpfolie is niet aan een bepaalde maat gebonden. De flappen folie wordt aan elkaar gesmolten. Bij dakconstructies kunt u met krimpfolie max. 3,5 meter vrij overspannen. Krimpfolie kan alleen worden aangebracht bij gunstige weersomstandigheden. Er mag geen sprake zijn van regen of een stevige wind.

Toepassing krimpfolie

Branches

Krimpfolie heeft bewezen zeer geschikt te zijn voor de meest uiteenlopend werkzaamheden. Omdat de toepassing van krimpfolie zo flexibel is zullen we hier slechts enkele voorbeelden geven.

Bouw en industrie

Krimpfolie wordt het meest in de bouwsector gebruikt. Werkzaamheden die een droge en/of windvrije werkplek vereisen kunnen onverhinderd worden uitgevoerd dankzij de toepassing van krimpfolie. Ook voor het stofdicht afsluiten van de werkplek binnen bijv. publieke gebouwen kan krimpfolie worden gebruikt.

Boot en werf

Ook in havens en op werven biedt krimpfolie vaak een uitkomst. Het onderhoud aan grotere schepen kan door slechte weersomstandigheden worden verhinderd. Er wordt in dit soort gevallen vaak (preventief) gekozen voor een tijdelijke doorwerk constructie. Krimpfolie wordt hier veelvuldig toegepast.